Kim Jaspers
Duur
1 middag (13.30 – 16.30 uur)
Locatie
Weena 690 in Rotterdam of online
Kosten
€ 450,- exclusief BTW
Docent

Inhoud

Een gedragsaanwijzing is een zinvol instrument als een procedure tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning nog een stap te ver is. De voordelen zijn tweeledig: als je een gedragsaanwijzing met de huurder sluit, dan erkent de huurder daarmee dat zijn gedrag anders moet. Dat is zeer nuttig voor het geval op een later moment alsnog een procedure bij de rechter gevoerd moet worden. Anderzijds waardeert de rechter het niet als een huurder weigert een gedragsaanwijzing te ondertekenen terwijl daar alle aanleiding toe is. Werken met de gedragsaanwijzing heeft dus grote voordelen. Hoe nuttig een gedragsaanwijzing dan ook is, de waarde valt of staat met de inhoud van de gedragsaanwijzing. Met de huurder afspreken dat hij zich voortaan als goed huurder zal gedragen heeft weinig toegevoegde waarde. Maar hoe moet het dan wel? Dat leert u op deze cursus.

We hebben drie gouden regels opgesteld waaraan een zinvolle gedragsaanwijzing moet voldoen. We gaan daarmee ook oefenen. Het leukste is als we kunnen oefenen met de casus die u meeneemt naar de cursus. Neemt u in dat geval wel even van tevoren contact met ons op.

Enkele onderwerpen

  • Welke situaties zijn geschikt voor een gedragsaanwijzing en welke niet?
  • Hoe stelt u een zinvolle gedragsaanwijzing op: 3 gouden regels.
  • Hoe gaat de rechter om met een gesloten gedragsaanwijzing als het later alsnog fout gaat?
  • De voor- en nadelen van een door de rechter opgelegde gedragsaanwijzing.

Deze cursus is tevens geschikt als in-company cursus.

Voor deze cursus is nog geen inschrijfmogelijkheid. Neem bij interesse contact met ons op. De cursus kan ook incompany worden verzorgd.

Themacursus
cursusaanbod huisvestingsadvocaten

Telefoonnummer
088-4520200

E-mail
secretariaat@huisvestingsadvocaten.nl