Cursussen

kwaliteit

Een cursus huurrecht is zo goed als de cursusleider zelf. De kwaliteit van de cursus staat of valt met de cursusleider. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de cursusleider op de hoogte is van de ins en outs van het huurrecht. Maar bijna nog belangrijker is dat de cursusleider de vertaalslag kan maken tussen de cursist en de relevante juridische informatie die hij moet overbrengen. 

Een juridische cursus die vakinhoudelijk gesproken perfect is, kan door cursisten als buitengewoon saai worden ervaren. De cursusleiders weten dit uit eigen ervaring: als advocaat zijn zij in het kader van de permanente beroepsopleiding verplicht vier dagen per jaar een willekeurige cursus te volgen. Sommige cursusleiders zijn juridisch briljant maar dodelijk saai (ook voor advocaten!). 

Voorts is het belangrijk dat de cursusleider behalve voldoende kennis van zaken ook voldoende kennis heeft met het voeren van gerechtelijke procedures op het gebied van huurrecht. Een voorbeeld: in de wet staat dat een samenwonend stel moet kunnen aantonen dat, indien zij voor een van hen het medehuurderschap aanvragen, zij gedurende minimaal twee jaar een duurzame gemeenschappelijke huishouding hebben gevoerd. 

Het is heel belangrijk dat de cursist weet wat de rechter daaronder verstaat en ook wanneer de rechter dat voldoende bewezen acht. Een cursusleider moet dus behalve les kunnen geven en informatie kunnen overdragen ook praktische kennis hebben van het toepassen van de wet.


De kwaliteit van de cursusleider wordt dus bepaald:
1. door zijn achtergrond en ervaring;
2. door zijn vermogen om kennis over te dragen en daarmee zich bewust is van het niveau en ervaring van de cursisten;
3. de cursusleider moet uit eigen ervaring weten hoe rechters met de verschillende vraagstukken omgaan.

cursusdocumentatie

Huisvestingsadvocaten gaat er prat op dat zij praktische cursussen geven en dat komt niet alleen tot uiting bij het lesgeven zelf door de docenten maar ook door het cursusmateriaal. 

Om het cursusmateriaal te laten “leven”, is het doorspekt met voorbeeldbrieven en spraakmakende vonnissen waardoor de juridische realiteit voor de cursist gaat leven.

LOCATIE CURSUSSEN

De cursussen op open inschrijvingen worden gegeven op ons kantoor in de Millennium Tower in Rotterdam. De cursussen worden hybride gegeven, waardoor het ook mogelijk is om digitaal deel te nemen. U kunt dit aangeven bij uw inschrijving.

De Millennium Tower is gelegen aan het Weena 690, tegenover Centraal Station Rotterdam en de bereikbaarheid is bijzonder goed. Er zijn diverse parkeergarages aanwezig in de directe omgeving.

INCOMPANY CURSUSSEN

Alle cursussen zoals beschreven op deze website zijn ook geschikt als incompany cursus, waarbij het cursusmateriaal nog meer toegespitst kan worden op de deelnemers.Het is daarnaast ook mogelijk om verschillende curssusen te combineren.

Incompany cursussen kunnen zowel fysiek, digitaal of hybride gegegeven worden. Neem bij interesse contact met ons op. 

 

Cursussen
cursusaanbod huisvestingsadvocaten

Telefoonnummer
088-4520200

E-mail
secretariaat@huisvestingsadvocaten.nl