Elvira de Ruiter
Simon Dik
Duur
1 dag (9.00 - 16.00 uur)
Locatie
Weena 690 in Rotterdam of online
Data
7 maart 2024
Kosten
€ 675,- exclusief BTW, inclusief lunch

Voor wie

Voor elke corporatiemedewerker die zich zowel met het aangaan als het handhaven van huurovereenkomsten bezig houdt.

Inhoud

In de ochtend wordt ingegaan op de vraag wanneer sprake is van een huurovereenkomst, hoe een huurovereenkomst gesloten kan worden, welke verschillende varianten van huurovereenkomsten we kennen (onbepaalde tijd, bepaalde tijd, bijzondere doelgroepen etc.). Verder focussen we op de vrijheid van de corporatie om zelf te bepalen met wie een contract wordt gesloten en de mate waarop die wordt beperkt door de eisen van de passend toewijzen. Tot slot gaan we in de ochtend nog in op de situatie dat een nieuwe huurder voorafgaand aan het tekenen van het contract frauduleuze stukken heeft aangeleverd en eigenlijk dan niet voor deze woning in aanmerking had kunnen komen.

In de middag gaan we dan aan de hand van de door onze geschetste varianten van huurovereenkomsten in op de vraag hoe je een huurder aan de afspraken uit de huurovereenkomst kan houden en hoe de huurovereenkomst in het uiterste geval beëindigd kan worden.

Deze cursus is tevens geschikt als in-company cursus.

Voor deze cursus is nog geen inschrijfmogelijkheid. Neem bij interesse contact met ons op. De cursus kan ook incompany worden verzorgd.

Themacursus
cursusaanbod huisvestingsadvocaten

Telefoonnummer
088-4520200

E-mail
secretariaat@huisvestingsadvocaten.nl