Sico den Engelsen
Duur
1 middag (13.30 – 16.30 uur)
Locatie
Weena 690 in Rotterdam of online
Data
11 april 2024
Kosten
€ 450,- exclusief BTW

Inhoud

Deze cursus behandelt het hele spectrum van juridische mogelijkheden voor verhuurders bij overlast. Hierbij kunt u denken aan alles tussen de twee uitersten: van niets doen tot ontruiming, dus:

  • Niets doen (maar dan geoorloofd en uit te leggen)
  • Voorlopig getuigenverhoor
  • Tweede kans – driepartijen huurovereenkomsten
  • Een afgedwongen nieuwe huurovereenkomst (waarin bijvoorbeeld een specifieke boete is opgenomen of inrichting wordt afgesproken)
  • Ontbinding – ontruiming 

Dit is een cursus voor gevorderden. Deze cursus heeft als thema ‘hoe sluit ik het dossier af?’. Veel overlastdossiers blijven maar sudderen omdat het te weinig houvast biedt om het meest vergaande te vorderen: een ontbinding en ontruiming. Hoewel een ontbinding en ontruiming er misschien niet in zit, is er toch echt wel wat aan de hand. Het probleem is dat veel verhuurders (ten onrechte) in de veronderstelling verkeren dat ontbinding-ontruiming de enige oplossing is, en daarmee wordt vaak gelijk de meest extreme oplossing gekozen. Zoals u weet is de rechter zeer terughoudend ten aanzien van ontruimingen.

Er zijn echter minder ingrijpende alternatieven. Die zullen wij u uit de doeken doen zodat u maatwerk kan toepassen bij overlast. Tijdens deze cursus leert u hoe u klagers kunt uitleggen, zelfs als u moet constateren dat er inderdaad overlast wordt veroorzaakt, waarom u niet aan een gerechtelijke procedure tot ontbinding en ontruiming begint. Ook zult u inzien dat er nog meer, maar minder vergaande, alternatieven zijn voor een ontbinding of ontruiming. U krijgt van ons checklists en voorbeelden zodat u het geleerde goed zelf in de praktijk kan toepassen.

Deze cursus is tevens geschikt als in-company cursus.

Voor deze cursus is nog geen inschrijfmogelijkheid. Neem bij interesse contact met ons op. De cursus kan ook incompany worden verzorgd.

Themacursus
cursusaanbod huisvestingsadvocaten

Telefoonnummer
088-4520200

E-mail
secretariaat@huisvestingsadvocaten.nl