Simon Dik
Elvira de Ruiter
Duur
1 ochtend (09.30 – 12.30 uur)
Locatie
Weena 690 in Rotterdam of online
Data
19 november 2024
Kosten
€ 450,- exclusief BTW

Inhoud

De huurder kan voor meerdere geschillen met de verhuurder de Huurcommissie inschakelen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan geschillen over:

1) de aanvangshuurprijs
2) de jaarlijkse huurprijsverhoging
3) de huurprijsverlaging op grond van gebreken
4) de huurprijsverlaging vanwege overschrijding van de maximale huurprijs
5) de servicekostenafrekening.

De procedure bij de Huurcommissie is weliswaar laagdrempelig, maar de gevolgen van een uitspraak kunnen groot of langdurend zijn.
De huurprijs kan bijvoorbeeld substantieel verlaagd worden. En als de Huurcommissie een verdeelsleutel als niet redelijk bestempelt, heeft dat mogelijk gevolgen voor het gehele complex. Het is daarom erg belangrijk om een goed verweer in te dienen en goed voorbereid een zitting in te gaan. Tijdens de cursus wordt ingegaan op hoe en waarop je verweer kunt voeren in deze procedures. Ook wordt behandeld of het zin heeft om het geschil na een uitspraak van de Huurcommissie aan de kantonrechter voor te leggen en in welke mate de kantonrechter anders oordeelt in dit soort geschillen.

De cursisten kunnen voorafgaand aan de cursus en ook tijdens de cursus aangeven welke van bovenstaande procedures hun werkgebied is en dus behandeld willen hebben. Bij een incompanycursus wordt dat voorafgaand aan de cursus afgestemd. Er kan bijvoorbeeld ook voor worden gekozen om slechts de procedure over de huurprijsverlaging bij gebreken te behandelen.

Combinatie met workshop

Deze cursus wordt bij ons op kantoor op dezelfde dag gegeven als de workshop Workshop: Verweerschrift opstellen in een gebrekenprocedure bij de Huurcommissie. Het is daardoor mogelijk om op één dag zowel deze cursus als de workshop te volgen. De tijdens de cursus opgedane kennis kan dan direct al bij de workshop toegepast worden. Indien gekozen wordt voor een combinatie geldt een kortingstarief van € 675,- exclusief btw voor de gehele dag inclusief lunch. De combinatie van de cursus en de workshop kan ook incompany verzorgd worden.

Deze cursus is tevens geschikt als in-company cursus.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Themacursus
cursusaanbod huisvestingsadvocaten

Telefoonnummer
088-4520200

E-mail
secretariaat@huisvestingsadvocaten.nl